Frequently

Asked Questions

We get it

Duurzaam, groen en gezond? Wij zouden ons ook vragen stellen.  Daarom zijn we 100% open en transparant over de inhoud,  achtergrond en productie van onze producten. Want enkel zo kunnen we eerlijk meedragen aan een mooier verhaal.  

Algemeen

Onze missie is vertaald naar drie concrete pijlers die we altijd tegenover mekaar afwegen:

1. Kwaliteit: ecologische producten hebben soms een negatieve bijklank. Omdat het "groen" is, reinigt het minder goed dan klassieke schoonmaakmiddelen. We werken hard en testen constant om ervoor te zorgen dat we minstens dezelfde kwaliteit bieden dan andere merken. Al onze klanten vinden dit een straffe belofte maar moeten ondertussen toegeven dat we gelijk hebben. Gebruiksgemak gaat voor ons hand in hand met kwaliteit. De professionele gebruiker die een oppervlakte al jaren op dezelfde manier schoonmaakt, wilt dat zo blijven doen. Daarom hebben we onze producten zo ontwikkeld dat je er op dezelfde manier mee werkt.

2. Economisch: basparen waar het kan is belangrijk. Voor ons betekent dat bijvoorbeeld minder product gebruiken. Onze producten zijn maximaal geconcentreerd (maar blijven gebruiksvriendelijk) waardoor je maar heel weinig nodig hebt om maximaal resultaat te krijgen. Als gevolg daarvan, besparen onze klanten flink in verbruik en dus ook kosten. Als je onze producten in gebruiksklaar product omrekent naar een prijs per liter, is het gemakkelijk tien keer goedkoper dan andere merken.

3. Ecologie: we begrijpen dat deze pijler voor veel mensen minder belangrijk is dan pijler 1 en pijler 2. Maar bij Storia Verde staat ze op gelijke hoogte. We kiezen voor kwaliteitsvolle en zuinige producten die veilig zijn voor mens en natuur. De technologie laat het toe en we willen met onze innovaties een grote stap vooruit zetten in een mooiere en betere toekomst.

Onze producten zijn speciaalproducten, reinigingsmiddelen met meer dan voldoende kracht om ook gemakkelijk in industrie gebruikt te worden. Je kan ze dus niet zomaar vergelijken met een reinigingsmiddel op het schap in de supermarkt. Bij een vergelijking in prijs per liter is ons product inderdaad duurder maar omdat ons product veel zuiniger is in gebruik, kan je het tot 5 keer langer gebruiken. We hebben gekozen voor krachtige producten waardoor er veel minder nodig is om resultaat te behalen. Dat is goed voor je portefeuille en voor het milieu. Hiernaast bieden we het product aan in een slimme verpakking, altijd perfect gedoseerd en niet meer dan nodig.​ 

We houden niet van “een scheutje” of “een dopje”, dan wordt er teveel product gebruikt. Dat is niet goed voor het milieu want dit komt in het afvalwater terecht en dat is niet goed voor de oppervlakte die gereinigd wordt omdat je een moeilijk te verwijderen laag zeep over de vloer aanbrengt.

Reinigen met teveel onderhoudsreiniger zorgt voor een onzichtbare laag van zeep waar gemakkelijk vuil in blijft plakken en na een tijdje is de vloer niet meer echt proper te krijgen. Dit zijn de vloeren waar je enkele minuten na het poetsen opnieuw voetstappen of vegen in ziet staan. Om dit weer goed te krijgen, moet er een dieptereiniging gebeuren en dat kost nog meer geld. We willen met onze onderhoudsreiniger comfort bieden. Net genoeg zeep om het vuil weg te kunnen nemen, maar niet genoeg om zo een moeilijk te verwijderen laag zeep achter te laten.

Op dit moment willen we onze producten in sprayverpakking slechts één keer met de plastic container verkopen, hervullen kan gemakkelijk met een bruistablet. Hierdoor verkopen we enkel het concentraat en niet het water en de plastic. Elke hervulling is dus al een verpakking uitgespaard en dat is een enorme verbetering. De fles, de doppen, de spraytrigger, handzeepdispenser mogen allemaal bij PMD en zijn 100% recycleerbaar. We willen geen onverwerkbaar afval zien afbreken tot microplastic in onze natuur, zowel op land als in ons water.

Voor onze producten die in een doseerfles beschikbaar zijn, ligt het voorlopig nog anders. Hier willen we zo snel mogelijk naar een systeem van plasticvrij hervullen maar de productsamenstelling en de concentratie maakt dat het (voorlopig) nog niet gedroogd kan worden. We verliezen door het droogproces kwaliteit en dat willen we niet. We kunnen wel meegeven dat die ontwikkeling volop loopt en als het kan, dan zal het in een hervulling beschikbaar zijn. In tussentijd raden we onze klanten aan om zoveel mogelijk per 5 liter te bestellen, dat is veel voordeliger dan per liter en je kan de doseerfles dan zelf aanvullen met behulp van een trechter. Zo blijf je correct gedoseerd werken en is de kostprijs onmiddellijk een stuk lager. Eén verpakking van 5 liter vraagt ook minder plastic dan 5 keer 1 liter.
 
Maar er is meer. We onderzoeken tegelijk de mogelijkheid om naar een ander soort container te gaan zodat we plastic helemaal kunnen wegdenken.

Wij zijn van mening dat we niet altijd het warm water opnieuw moeten uitvinden. Daarnaast geloven we ook heel erg in “samen sterk”. Als je zelf een eigen ecologisch product beheert, mag je ons dat zeker laten weten en dan bekijken we of we een samenwerking kunnen opstarten via ons platform.

We proberen onze impact op mens, natuur en maatschappij zo klein mogelijk te houden of zo positief mogelijk te ontwikkelen. Kort samengevat willen we meer geven dan dat we nemen. In ons bedrijf betekent dit investeren in groene, hernieuwbare energie. We denken bij productontwikkeling na over elk aspect: het product, de verpakking, de doos,… En daar maken we de meest verantwoorde keuze in. 

Goedkoper aankopen is voor elk bedrijf een belangrijk aspect maar wij kijken een stapje verder. Dan maken we liever een verantwoorde keuze: een leverancier dichtbij huis waar we een duurzame relatie mee opbouwen. Door in onze achtertuin te zoeken naar samenwerkingen, blijft onze impact op het vlak van transport beperkt. 

Hiernaast investeren we in sociale projecten: klein, groter en groots. Momenteel zijn we in overleg met enkele sociale projecten die actief zijn op verschillende domeinen. Ook hier willen we inzetten op duurzaamheid en tegelijk op diversiteit. Naast onze gesprekken met milieuorganisaties hebben we ook gesprekken met lokale jeugdbewegingen en projecten in de sociale economie. In ons eigen bedrijf is duurzaamheid het absolute minimum. Zo willen we werken naar klimaatneutraliteit, een duurzaam beleid voor medewerkers, naar duurzame oplossingen in kantoor en magazijn,…  

Een verkooppunt noemen wij gepast een Cleaner Partner. Zij kiezen er samen met ons voor om naar een mooiere toekomst te werken door resoluut te kiezen voor kwaliteit, besparingen en ecologie en dat aan te bieden aan hun klanten. 

Een Cleaner Company doet exact hetzelfde maar het gaat hier om een onderneming die met onze producten poetst en ze dus niet verkoopt. 

Neem zo snel mogelijk contact met ons op via info@storiaverde.eu . Dan verhelpen we het probleem zo snel mogelijk.

Producten

Nee. We hebben een aantal heel belangrijke prioriteiten in de ontwikkeling van onze producten en dat ze vrij moeten zijn van microplastics is daar één van. Geen enkel product bevat microplastics. Het enige plastic is de verpakking (container) en die zijn allemaal 100% recycleerbaar. En die hoeveelheid willen we ook zo klein mogelijk houden door te werken met plasticvrije hervullingen of grootverpakkingen.

Wil je zeker zijn dat een product geen microplastics bevat? Download de Beat The Microbead App van de Plastic Soup Foundation en scan onze (of andere) ingrediëntenlijsten. 

Al onze producten worden in België geproduceerd. We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden in elke stap van het proces. We zoeken niet naar de goedkoopste oplossing, wel naar de meest duurzame.

Ja. We letten er bij elk product op dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong gebruikt worden maar ook dat er over de hele lijn geen testen uitgevoerd worden op dieren. We zijn er van overtuigd dat we in onze sector evenwaardige alternatieve methodes voor ontwikkeling hebben die geen onnodig lijden veroorzaken.  

De ontwikkeling van de bruistabletten voor de interieur- & glasspray en de sanitairspray heeft iets langer geduurd dan de vloeibare vorm die in de sprayverpakking zit. Het droogproces mag uiteraard geen kwaliteitsverlies betekenen.

Dat onderzoek is nu afgerond en de productie voor verkoop start zo snel mogelijk. Binnenkort zijn ze beschikbaar op onze webshop en bij onze verdeelpunten.

De sanitairspray is specifiek ontworpen voor kalkvervuiling. Denk hierbij aan een lavabo, een douchewand (tegel, steen, glas,…) of andere oppervlakten die regelmatig met water te maken krijgen. In de keuken (op de frigo, oven) gebruik je beter een product met een ontvettende werking. Hiervoor gebruik je onze interieur- & glasspray. Om toch met een keukentip te eindigen: probeer de sanitairspray als je een wijnvlek hebt op je eettafel of aanrecht. Laat het 2 minuten inwerken en veeg dan weg. 

Wat betekent prebiotica, probiotica (en postbiotica)?

De Probiotica Line is een gezonder alternatief voor de klassieke desinfecterende middelen. Door een oppervlakte te desinfecteren, vernietig je alle bacteriën die er op leven. Na minder dan één seconde komen de bacteriën echter al terug. De goede en de slechte. Daarnaast gaat een bacterie die aangevallen wordt, altijd sterker terugkomen dan ervoor. Dit werkt de ontwikkeling van multiresistente bacteriën in de hand. Multiresistent betekent: ongevoelig worden voor bestrijdingsmiddelen. Dat wil je niet voor bacteriën zoals salmonella, E. Colli, Clostridium difficile,...

Probiotica zijn uitsluitend goede bacteriën en we voegen miljoenen stammen toe aan onze Probiotica Line. Hierdoor zet je de oppervlakte helemaal vol met bacteriën die een gezonde leefomgeving beschermen. Een slechte bacterie die zich wilt nestelen, krijgt hier geen kans (zie het als een uitverkocht voetbalstadion) waardoor het sterft. Tegelijk wordt het niet actief bestreden waardoor het geen noodzaak voelt om telkens sterker en sterker terug te komen. 

Prebiotica zijn eiwitten die als voeding dienen voor de probiotica. Hierdoor worden de goede bacteriën ook tussen de poetsbeurten groter en sterker. Ze blijven hierdoor nog 4-5 dagen leven op de gereinigde oppervlakte waardoor de slechte bacteriën ook in die periode geen kans krijgen om zich te voeden en te overleven (denk aan het voetbalstadion). 

Tot slot produceren onze probiotica een enzym dat de naam postbiotica draagt. Deze enzymen zijn in staat om nog verder en dieper in de poriën van de oppervlakte te wroeten. Wat wij organische vervuiling noemen, is het lievelingsgerecht van de postbiotica. Terwijl zij hun honger stillen, wordt je oppervlakte dus op moeilijk/niet bereikbare plaatsen gereinigd. 

Wist je dat: door het restproduct na het poetsen weg te gieten via de afvoer, zorg je ervoor dat de pre-, pro- en postbiotica ook in afvoerbuizen hun werk doen. Ze verwerken organische vervuiling die in de buis is blijven hangen en helpen daar dus ook infecties, allergenen en onaangename geurtjes vermijden. Op die manier is het tegelijk een heel goede manier om er preventief voor te zorgen dat je afvoer niet verstopt geraakt. Uiteraard helpt dit niet bij een afvoer die al verstopt is geraakt.

Schoonmaken

Onze onderhoudsreiniger kan gebruikt worden voor de reiniging van parket. Een gelakte/verniste parket heeft een beschermende film waarbij geen vuil kan intrekken. Onze onderhoudsreiniger lost vuil op of weekt het los en helpt het gemakkelijk wegnemen. Het product veroorzaakt geen schade aan de beschermlaag, ook niet bij langdurig en herhaaldelijk gebruik.

Voor een geoliede parket ligt het een beetje anders. Door het poetsen neem je altijd een beetje olie weg, dit is onvermijdelijk. Reinig de geoliede vloer altijd “droog” door de dweil telkens heel goed uit te wringen. Nog beter: breng met een sprayfles (of een mop met spraysysteem) telkens een beetje product aan op de vloer om die dan onmiddellijk met een droge dweil weg te vegen. Zo ben je er zeker van dat er geen vocht op de parketvloer achterblijft. Hierdoor zou de olie verder uitdunnen. Onze onderhoudsreiniger kan dit werk perfect: vuil wordt door de ingrediënten losgeweekt en door de wrijving met de dweil neem je dat vuil weg. 1 tot 2 keer per jaar voed je de vloer opnieuw met een laag olie.

Absoluut. De onderhoudsreiniger is ontworpen als een krachtige reiniger met een ontvettende werking. De meeste vervuiling (behalve kalk) wordt losgeweekt en meegenomen door de wrijving van het poetsen. Onze onderhoudsreiniger kan probleemloos gebruikt worden op keramische tegel, terracotta, natuursteen, parket en laminaat. Kan ik mijn natuursteen reinigen met onderhoudsreiniger?  

Ja maar hierbij hoort een belangrijk advies. Als de natuursteen geplaatst is, test je het juist gedoseerde product op een tegel op overschot of een plint uit hetzelfde materiaal. Wacht minstens 10 minuten en spoel het dan af. Als je geen verschil ziet in kleur of textuur, kan je het gebruiken om de cementsluier van je natuursteen te verwijderen. Gebruik de cementsluierverwijderaar echter NOOIT puur op natuursteen. Hou er ook rekening mee dat je de fles niet neerzet op natuursteen aangezien er zich dan kringen kunnen vormen op de steen. 

Ondertussen hebben we meerdere soorten natuursteen getest zonder probleem. Toch vragen we om altijd voorzichtig te zijn met natuursteen.
 
Wist je dat: bij de ontwikkeling hebben we rekening gehouden met natuursteen als specifiek product. Onze producten met een rode kleur mogen niet gebruikt worden op natuursteen. 
 

Ja. En een hele goede, al zeggen we het zelf. Een heel goede intensiefreiniger ontwikkelen is een harde noot om te kraken. Om er eentje te ontwikkelen die een EU Eco Label heeft en dan ook nog eens aan de noden van industrie voldoet, dan heb je een krachtpatser in huis.

We willen één product dat gebruikt kan worden in huis maar ook in een industriële context. Hierom is onze minimale dosering bewust laag gehouden, de meeste problemen zijn hiermee verholpen. Bij zeer intensief gebruikte en vervuilde vloeren is er de mogelijkheid om de dosering op te drijven naargelang de vervuiling. Met een dosering vanaf 25 ml/liter water, krijg je ook die moeilijke opdrachten mooi proper. In principe kan je tot 100 ml/liter water doseren en dan blijven we binnen de marge voor de erkenning van het EU Eco Label en zelfs dan blijft deze reiniger een heel zuinig product als we het vergelijken met andere producten die dezelfde functie hebben.
 

De ontwikkeling van onze producten heeft heel veel van onze tijd gevraagd. Ons doel was om een topproduct te ontwikkelen dat zo veelzijdig mogelijk was. Dat ze bruikbaar waren voor gebruik in een schrobzuigmachine was voor ons van aan de start heel belangrijk. Vandaag kunnen onze onderhoudsreiniger, onze cementsluierverwijderaar en onze intensiefreiniger in een schrobzuigmachine gebruikt worden. Net zoals dat bij andere producten het geval is, is het uiteraard belangrijk om de machine goed te onderhouden en uit te spoelen (inclusief de leidingen) na gebruik.

Nog niet. Hiervoor loopt het onderzoek momenteel nog. We hebben een aantal belangrijke verwachtingen van dit product en die moeten allemaal ingevuld zijn voordat we een productie starten. Het is absoluut een wens van ons om met dit product te komen, hou zeker de website en de nieuwsbrief in de gaten.  

Een getuigenis die we heel vaak toegestuurd krijgen. Door keer na keer met een verkeerd poetsproduct schoon te maken (te hoge dosis zeep) en dat dan ook slecht te doseren (nog eens een te hoge dosis zeep), leg je een onzichtbare laag zeep over je vloer. Hoe langer je op die manier poetst, hoe dikker de laag op je vloer. Als je er dan met een schoen, een sok of blote voeten over loopt, neem je op die plaats een stukje van die onzichtbare laag zeep mee. De schoen- of voetafdruk die je ziet is eigenlijk een stuk propere tegel.

Die laag moet verwijderd worden om het probleem te verhelpen. De Storia Verde intensiefreiniger is hier perfect voor. Eens de laag verwijderd is, onderhoud je de vloer met de Storia Verde onderhoudsreiniger (die altijd juist gedoseerd is) om het probleem voor altijd te vermijden.

Dat kan. Zoals bij elk schoonmaakmiddel test je dit best eerst op een minder zichtbare plek. Laat het enkele minuten inwerken, veeg het product weg en kijk naar het resultaat. De interieur- & glasspray is een redelijk vluchtig product. Hierdoor droogt het gemakkelijk op en kan het moeilijk intrekken op een waterbestendig oppervlak. 

Wist je dat: onze onderhoudsreiniger met EU Eco Label is een reinigingsmiddel dat het goed doet op alle oppervlakten en kan dus ook gebruikt worden om tafels, kasten, stoelen, tuinmeubelen,... schoon te maken. 

Kan ik met de probiotische interieurreiniger ontsmetten?

Neen, we hebben geen producten ontwikkeld die een oppervlakte ontsmetten. Een bewuste keuze omdat een ontsmettend middel 99,9% van de bacteriën onmiddellijk uitroeit en er op een oppervlakte ook heel wat gezonde bacteriën zitten die wij liever in leven houden. Zij bevorderen net een gezonde leefomgeving en voorkomen vieze geurtjes, allergenen en infecties. Een steriel oppervlak is ook maar een heel korte tijd echt steriel en dan krijgen bacteriën vrij spel.

Onze producten met probiotica zijn ontwikkeld om een gezonde leefomgeving te creëren. Deze producten bevatten minstens 50 miljoen goede bacteriën per ml en door deze over de oppervlakte te verdelen, maken zij het grootste deel uit van de populatie die in je woning verblijft.

Dit hebben we ondertussen uitvoerig getest en de intensiefreiniger uit de Pro Line ontgroent perfect terrastegels. Volg de instructies op de verpakking, goed naspoelen en geniet van een zomer op je mooi onderhouden terras.